Uncategorized

УБИЙЦИТЕ ОТ САЩ, ИЗПОЛЗВАЙКИ СВОИТЕ МАРИОНЕТКИ ВЪВ ВЕНЕСУЕЛА ОРГАНИЗИРАХА ПРЕВРАТ СРЕЩУ НИКОЛАС МАДУРО!

СРЕЩУ АМЕРИКАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ, НИЕ СМЕ ЗАЕДНО С ВЕНЕСУЕЛСКИЯ НАРОД И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА МАДУРО!

Американските империалисти, от миналото до наши дни се опитват да превърнат Латинска Америка в свой заден двор. Латиноамериканските народи и народните водачи като Аугусто Сандино[1], Симон Боливар[2] и Фарабундо Марти[3], борили се срещу колониализма и окупацията бяха убити. През втората половина на XX-ти век, на власт идват, лакейски правителства, които само на думи са независими, чрез тях страните от региона една по една са превърнати в нео-колониални държави. Въпреки това народите не склониха глава и в много от страните в Латинска Америка се появиха анти-империалистически народно-освободително движения.

Ето защо, САЩ използваха много и най-различни методи за да отстранят от власт правителствата на онези Латиноамерикански държави, които заеха позиции против тях. Историята на региона е низ от масови убийства и преврати извършени по Американски патент. След 2000-те година, методите използвани от САЩ за да свалят прогресивните правителства от власт бяха следните; заедно с икономическите санкции, беше създадена слугуваща на империализма буржоазна опозиция като чрез тази опозиция на улицата бяха спуснати лакейските паравоенни банди, като чрез тях или директно чрез преврат да се правеха опити да свалят тези правителствата от власт. Наред с опита за преврат от 2002 година, те многократно се опитаха по този начин да свалят от власт Уго Чавес[4], във Венецуела, но без успех. През 2009 година в Хондурас, Мануел Селайя[5] бе свален от власт именно чрез тези методи.

В по-близкото минало, подобни процеси произтекоха в Аржентина и Бразилия. През 2015 година, в Аржентина от властта бе свалено правителството на Киршнер[6], което не беше съвместимо с нейните интереси, и заемаше позиции срещу САЩ. В Бразилия първо от власт бе свален президентът Лула да Силва[7], а през 2016 година и Дилма Русеф, която го наследи на поста. Този път САЩ изтъкнаха на преден план тезата за злоупотребите и корупцията на тези правителства. Отново те докараха на власт лакеят Марки[8] в Аржентина и фашиста Болсонаро в Бразилия. В Никарагуа пък, с цел да свали от власт правителството на Фронта за Национално Освобождение Фарабундо Марти(FSLN)[9], отново изтъквайки тезата за злоупотребите и корупцията от миналата година насам, пуска по улиците организираните от лакеите си „опозиционери“. Направиха същото и във Венецуела, първо упражниха икономически санкции и причиниха икономическа криза в страната, след което пуснаха по улиците своите лакеи под името „Протести срещу властта на Чавез!“. Но те не се задоволиха само с това, организираха покушение срещу Мадуро, използвайки дроб към който беше прикачена бомба.

Последната случка от този цялостен процес, бе това, че един Американски лакей на име Хуан Гуайдо, лидер на нелегитимното образование наречено Национално Събрание, обяви себе си за държавен глава на Венецуела, след което поддръжниците на Американският империализъм едни след други скъсаха отношения с Мадуро и признаха Хуан Гуайдо като легитимен президент на страната. Най-свой ред Венецуелската армия обяви, че застава зад президента Николас Мадуро, и обяви за нелегитимно това самообявяване подкрепено от САЩ. След това Мадуро, призова Венецуелския народ да защити своята независимост. Той обяви също, че прекратява всички дипломатически отношения със САЩ, като даде срок от 72 часа на Американските дипломати за да напуснат страната.

Защо Американските империалисти атакуват Венецуела?

Защото империалистите преживяват една много сериозна криза. Кризата означава предизвикване на граждански войни. Означава подстрекаване на регионалните войни. Организиране на преврати. Налагане на ембарго. Извършване на масови убийства.

Американският империализъм, както по целия свят, така и в Латинска Америка и през настоящия период прави същото и във Венецуела. И прави това, без да се съобразява с каквито и да било принципи, правила, без значение дали това е легитимно или не. За него единственият принцип, единственото правило са собствените му империалистически интереси.

Ето защо ние още веднъж повтаряме;
Истинският терорист е Американският империализъм;
Най-голямата опасност за нашият свят е Американският империализъм;
Също така, положението в което са изпаднали организациите и правителствата капитулирали пред империализма и предали своите оръжия, които са в търсене на помирение и сътрудничество с империализма и неговите лакеи, показва, че:
Единственото решение е революцията, освобождението е възможно единствено чрез социализма.

Никой „трети“ път, опитите за помирение с империализма, търсенето на мир с тях, не може да донесе освобождение за народите.

От ETA[10] до FARC[11] от URGN[12] до PKK[13] множество примери доказват още веднъж истинността на това твърдение.

Пътят който ще изведе към освобождението Венецуелския народ, не са сближаването и сътрудничеството с правителства като това на Фашистката ПСР и Ердоган, които са лакеите на империализма в Турция, а ликвидирането на господстващите класи и буржоазията във Венецуела и установяването на народната власт.

АМЕРИКАНСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗПОРЕЖДА С БЪДЕЩЕТО НА НАРОДИТЕ!
АМЕРИКАНСКИЯТ ИМПЕРИАЛИЗЪМ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕНЕБРЕГВА ВОЛЯТА НА НАРОДИТЕ!
ЕТО ЗАЩО НИЕ СМЕ ПРОТИВ И ОСТРО ОСЪЖДАМЕ НАМЕСАТА НА АМЕРИКАНСКИЯ ИМПЕРИАЛИЗЪМ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА!
ЗА ВСЯКА КАПКА КРЪВ КОЯТО СЕ ПРОЛИВА И ЩЕ СЕ ПРОЛЕЕ ВЪВ ВЕНЕЦУЕЛА СА ВИНОВНИ И ЩЕ БЪДАТ ОТГОВОРНИ АМЕРИКАНСКИТЕ ИМПЕРИАЛИСТИ!

Както казва водачът на Китайската революция Мао Дзедун, единствената крепост, която наистина е неразрушима, която никоя сила не е способна да превземе това е народът. Едно правителство спечелило на своя страна народа, неговата сила и подкрепа не може да бъде свалено от власт. А шутове като Гуайдо, които разчитат на подкрепата на един хартиен тигър като Американския империализъм, са обречени да бъдат победени и разгромени. Венецуелският народ е способен да задуши още в зародиш всички планове на лакеите на Америка и предатели като Гуайдо, и неговите господари Американските империалисти. Колкото и труден да бъде процесът, правителството на Мадуро заедно с Венецуелския народ ще се бори срещу империализма и неговите лакеи, няма да склони глава пред тях и също както в Сирия ще даде един добър урок на империализма;вярва от сърце че това ще се случи.

Ние като Анти-империалистически Фронт сме наясно със страданията, кланетата и тиранията които Американския империализъм упражнява върху народите на Латинска Америка. С големия гняв, който изпитваме от това, че Америка се опитва да превърне Cono Sur в свой заден двор, Ние още веднъж заявяваме нашата подкрепа за Венецуелския народ и правителството на Мадуро, срещу този опит за преврат целящ неговото сваляне от власт и срещу Американските империалисти, които от самото начало са организатори и извършители на това деяние.

Империализмът ще бъде победен, Венецуелския народ ще победи!
Долу Американския империализъм и неговите лакеи!
САЩ- Убийци, Вън от Венецуела!

АНТИ-ИМПЕРИАЛИСТИЧЕСКИ ФРОНТ

https://bit.ly/2Wl63S9
Бележки:
1- https://bg.wikipedia.org/wiki/Аугусто_Сесар_Сандино
2- https://bg.wikipedia.org/wiki/Симон_Боливар
3- https://ru.wikipedia.org/wiki/Марти,_Фарабундо
4- https://bg.wikipedia.org/wiki/Уго_Чавес
5- https://ru.wikipedia.org/wiki/Селайя,_Мануэль
6- https://bg.wikipedia.org/wiki/Кристина_Фернандес_де_Киршнер
7- https://ru.wikipedia.org/wiki/Лула_да_Силва,_Луис_Инасиу
8- https://bg.wikipedia.org/wiki/Маурисио_Макри
9- https://ru.wikipedia.org/…/Фронт_национального_освобождения…
10-Euscadi ta Astacasuna в превод Баско Отечество и Свобода, е националистическа организация на Баския народ, действала на територията на Испания и Франция през втората половина на миналия век. Извършила е множество атаки срещу испанското правителство, полиция и жандармерия. През месец май миналата година организацията обяви, своето окончателно разформироване.
11-Революционни Въоръжени Сили на Колумбия, е марксистка партизанска организация, действала на територията на Колумбия от 1950-те години на миналия век до наши дни. През 2016 година след „мирен договор“ подписан с Колумбийската олигархия, организацията започна процес на трансформация в легална партия и разоръжаване. Част от кадрите и бойците на организацията не съгласни с капитулацията продължават и до днес партизанската борба в отделни части на страната.
12-Гватемалско Национално Революционно Единство, след продължителна партизанска борба през 1990-те години тази организация също като FARC подписа „мирен договор“ с Гватемалската олигархия и започна своя процес на трансформация в легална политическа партия. По настоящем е легална „лява“ партия в Гватемала.
13- „Работническа“ Партия на Кюрдистан, на кюрд. ез. Partiya Karkerên Kurdistan. Създадена през 1978 година първоначално е повлияна от силното комунистическо движение в Турция през този период и от идеите на Марксизма-Ленинизма. След контра-революциите в СССР и социалистическите страни тя се преориентира към империалистическия лагер, променяйки своята идеология, като отхвърля всички свои основни тези заявени от създаването до към началото на 1990-те години. Известна е и с абревиатурата ПКК.

You may also like

Comments are closed.