Uncategorized

Анти-империалистически Фронт: Наказанията в Турция, целят да сплашат революционерите борещи се за народа и справедливост!

В дните от 18 до 21 Март, в съдебната зала в затвора в Силиври, беше гледано от 37-ми наказателен състав на съда в Истанбул. Съдебният процес завърши с издаването на присъди от десетки години затвор за адвокатите от Правно Бюро на Народа и Сдружението на Прогресивните Юристи. Във връзка със съдебните решения, Анти-империалистически Фронт излезе с протестна декларация.

Анти-империалистически Фронт: Призоваваме за незабавното освобождаване на революционните и прогресивни адвокати в Турция!

Решенията издадени от съдилищата на фашистката власт нямат правна стойност и не важат. Това е справедливостта на една класа, това е „справедливостта” на една класа, която не спразва дори своите собствени закони. Съдът отхвърли искането на подсъдимите адвокати, за честен съдебен процес, като прибягна до често използвания в последните години в Турция метод на „тайните свидетели”. Никоя съдебна инстанция, никой закон, не може да осъди легитимността на адвокатите-революционери.

Адвокатите-революционери бяха осъдени на от 3 до 20 години затвор, за това че вместо да бъдат обикновени адвокати, които да водят един спокоен живот в капиталистическото статукво, те се бориха срещу несправедливостта, и защитаваха хората станали жертви на несправедливости. Наказанията в Турция, целят да сплашат революционерите борещи се за народа и справедливост!

Анти-империалистически Фронт

23 Март 2019г.

Какво представлява Анти-империалистически Фронт?

Анти-империалистически Фронт срещу империализма, е съюз между революционни, комунистически, социалистически, анархистки и прогресивни организации, които водят борба в различни страни по целия свят. Той си поставя за цел, обединявайки всички народи около определени принципи, да издигне своеобразна барикада срещу империализма.

Създаването на Анти-империалистически Фронт бе обявено през 2014 година, от организациите, които от 2009 година насам участват в провеждания всяка година в Турция, симпозиум Еюп Баш – Единството на Народите срещу Империалистическата Агресия.

Анти-империалистически Фронт е организация, в която въпреки всички идеологически и културни различия, представителите на различните организации се обединяват срещу империализма.

Създаването на Анти-империалистически Фронт и чувството на единство между организациите влизащи в него, намери своя израз, след посещенията и акциите за солидарност с хора станали обект на фашистки нападения и империалистически интервенции.

Анти-империалистически Фронт е организация създадена по предложение на Народен Фронт – Турция, който се явява обща организационна структура на революционери водещи борба за социализъм срещу империализма и фашизма.

Източник: https://gercekhaberajansi.org/anti-emperyalist-cephe-turkiyede-ceza-halk-icin-adalet-icin-savasan-devrimcileri-korkutmayi-amacliyor/

You may also like

Comments are closed.