Uncategorized

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!

 eptropilogo
09.024.2014
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ,
 ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΈΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!
Στην εξουσία του Σαμαρά   νομιμοποιούνται τα βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα και στις φύλακες και καταπαύουν όλα τα δικαιώματα των  αγωνιστών και προσφύγων από την Τουρκία  Καταπάτησαν την συμφωνία Γενεύης και εφαρμόζουν τους νομούς αυθαίρετα.  Η αστυνομία, το Υπουργείο δικαιοσύνης και οι διοικήσεις φυλάκων της Ελλάδος  δεν εφαρμόζουν ακόμα και τα δικά τους νομούς.
-Bilgihan Karpat στις 26 Μάρτιου του 2014  μεταφέρθηκε σε μεταγωγή από την φυλακή Κορυδαλλού στη Ναύπλιο και στην φυλακή Ναύπλιου οι δεσμοφύλακες τον χτύπησαν, τον έχουν βασανίσει. Επειδή δεν δέχτηκε την γυμνή ερευνά δηλώνοντας ότι το θεωρεί – έκτος νόμο και κατά την αξιοπρέπεια των ανθρώπων- .  Συμφώνα με την δήλωση  του Karpat από αυτούς σωφρονιστικούς που  τον έκλεισαν σε ένα δωμάτιο  ο ένας είχε ένα αστέρι στην στολή του.  Ο ίδιος για το βασανιστήριο πήρε τηλέφωνο στην Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν και τους ειδοποίησε ότι στο σώμα και στο πρόσωπο  του υπάρχουν σημάδια χτυπημάτων  και έσπασε το δόντι του.
Αυτή η αναξιόπιστη συμπεριφορά και τα βασανιστήρια  δεν πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά στην Ελλάδα ούτε θα είναι τελευταίο. Ένας αγωνιστής από την Τουρκία ο Mehmet Ali Yılmaz στις 27 Μάρτιου μεταφέρθηκε στην φυλακή Ιωάννινα. Προσπάθησαν με το ζόρι θα κάνουν γυμνή ερεύνα και ο ίδιος την αρνήθηκε και δέχτηκε βία.
Εάν δούμε ακόμα και  το τελευταίο ένα μηνά  πόσους πολιτικούς κρατούμενους   από την Τουρκία έχουν βασανιστεί,  τότε μπορούμε να καταλαβαίνουμε ποσό επείγοντα είναι  το πρόβλημα και πρέπει να επεμβαίνουμε σε αυτήν την κατάσταση.
Τελευταίες 3 μήνες οι πολιτικοί κρατούμενοι και οι προσφυγές  από την Τουρκία στις φύλακες και στα τμήματα έχουν  πάσχει τα βασανιστήρια  και αναξιόπιστες έρευνες ως εξής:
΄
Γεναρή
1)     Στις 22 Γεναρη του 2014 στην Θεσσαλονίκη ο Kadir Kaya πήγε στο αλλοδαπών για να ανανεώσει την άδεια παραμονής του και ο Mehmet Yaman τον συνόδευε για να τον βοηθήσει.  Οι 2 έχουν συλληφθει και τους έχουν δηλώσει ότι έχουν κόκκινο δελτίο εις βάρος τους.  οι 2 συμμετείχαν στην απεργία πείνας μέχρι θανάτου και έχουν πάσχει Wernicke-Korsakof, για αυτό ακόμα και στο περπάτημα και στην ισορροπία  έχουν δυσκολίες. Παρόλα αυτά προσπάθησαν να τους κάνουν γυμνή ερεύνα. Αυτοί αρνήθηκαν αυτή την αναξιοπρεπείς ερεύνα, για αυτό τους χτύπησαν.
2- Ο  Sinan Oktay Özen είναι κρατούμενος στην φυλακή Κορυδαλλού, ο όποιος έχει πολίτικο άσυλο από την Ελλάδα παρ’όλ αυτό η Τουρκία ζήτησε την έκδοση του. Εξαιτίας της συνεργασίες Ελλάδας-Τουρκιάς η ζωή του είναι σε κίνδυνο. Συμφώνα με την συμφωνία Γένεσης η Ελλάδα  έπρεπε να προστατέψει την ζωή του άλλα αντίστοιχα η Ελλάδα έδωσε τα στοιχειά του στην Τουρκία και τον έβαλε σε κίνδυνο.
Φεβρουάριος
Ο Mehmet Ali Yılmaz , ο Bilgehan Karpat, ο Hüseyin Fevzi Tekin,  και ο Cengiz Bayır οι αγωνιστές από την Τουρκία έχουν συλληφθει στις 10 Φεβρουαρίου στην Αθήνα οι δυο από τον δρόμο οι άλλοι δυο από το σπίτι. Στην διάρκεια της σύλληψης ο Bilgehan Karpat βασανίστηκε , στα μάτια, στο πρόσωπο και στο λαιμό υπήρχαν σημάδια.
-Στην διάρκεια σύλληψης με το ζόρι πήραν αποτυπώματα και ΔΝΑ από τους  Mehmet Ali Yılmaz, Bilgehan Karpat, Hüseyin Fevzi Tekin και Cengiz Bayır.
2)  Ο Μurat Korkut  δεν είχε συλληφθει  άλλα με τα δημοσιεύματα τον έχουν βάλει στο στόχο και σε κίνδυνο. Έχει γίνει προσαγωγή του Murat Korkut απο το σταθμό Θεσσαλονίκης και τον άφησαν  ελεύθερο μετά από μερικές ώρες.
3- Mehmet Yayla, Erdoğan Çakır, Ahmet Düzgün Yüksel, Sinan Oktay Özen, Hasan Biber στις 13 Φεβρουαρίου  μεταφέρθηκαν από το Κορυδαλλό στην φυλακή Λάρισα με την βια. Στην Λάρισα ξανά δεχτήκαν επίθεση,  τους χτύπησαν οι σωφρονιστικοί επειδή αρνήθηκαν την γυμνή ερεύνα.
4-  Ο Mehmet Ali Yılmaz ,ο  Bilgehan Karpat,  ο Hüseyin Fevzi Tekin, ο  Cengiz Bayır προφυλακίστηκαν στις 14 Φεβρουαρίου  εφόσον είναι στην ιδία υπόθεση δεν τους άφησαν στην ίδια φυλακή και τους έστειλαν σε διαφορές φύλακες έκτος από την  Αθήνα και μακριά από τους δικηγόρους τους. Καταπάτησαν το δικαίωμα υπεράσπισης. Ο καθένας στις φύλακες που μεταφέρθηκε αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα, την γυμνή ερεύνα και εξαιτίας της αντίδρασης βασανιστήκαν.
-Μακριά από την Αθήνα τους μετάφεραν σε διαφορετικές φύλακες με αυτό το τρόπο παρεμπόδισαν το επισκεπτήριο των δικηγόρων και των συγγενών και καταπάτησαν το δικαίωμα υπεράσπισης τους.
– Mehmet Ali Yılmaz , Bilgehan Karpat, Hüseyin Fevzi Tekin δεν ξέρουν καθόλου ελληνικά για αυτό ζήτησαν διερμηνέα άλλα δεν τους επέτρεψαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν τις ανάγκες τους δεν μπόρεσαν να επικοινωνήσουν ούτε με την διοίκηση των φυλάκων ούτε μπόρεσαν να δώσουν μια απλή αίτηση. Αυτή η κατάσταση ακόμα συνεχίζεται.
– Δεν επέτρεψαν το επισκεπτήριο στους Mehmet Ali Yılmaz , Bilgehan Karpat, Hüseyin Fevzi Tekin, Cengiz Bayir . Ακόμα και με τους δικηγόρους τους δεν μπόρεσαν να κάνουν επισκεπτήριο. Κάνεις από αυτούς  το πρώτο μηνά δεν μπόρεσαν να πάρουν τις  πρώτες ανάγκες, τα ρούχα  και τα βιβλία τους.
5) Ο  Bilgehan Karpat  δέχτηκε επίθεση στην φυλακή Ναύπλιο στις 15 Φεβρουαρίου από τους σωφρονιστικούς εξαιτίας της γυμνής έρευνας. Ο Bilgehan Karpat  για την συμπεριφορά τους τους είπε  –είστε φασίστες-  αυτοί τον απάντησαν  – ναι. είμαστε-  ο ίδιος μεταφέρθηκε σε ένα κελί ως 5ο άτομα αφού το κελί είναι  για 3 άτομα και κοιμάται κάτω στο πάτωμα.
6) Ο Mehmet Ali Yılmaz ο όποιος μεταφέρθηκε σε κελί απομόνωσης επειδή είναι άρρωστος. Έκτος από τις ώρες φαγητού δεν τον άφησαν να βγει από το κελί. Ούτε μπόρεσε να κάνει μπάνιο ούτε επέτρεψαν  να βγει στο προαύλιο, ούτε για να πάρει τηλέφωνο. Τον κράτησαν σε αυτές συνθήκες 2 εβδομάδες. Δεν τους έδωσαν  ούτε τα  ρούχα, ούτε τα βιβλία.. τίποτα. Όταν πήγε στο γιατρό δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει δεν άφησαν έναν διερμηνέα μαζί του. Τον ειδοποίησαν ότι να  τον μεταφέρουν σε θάλαμο μετά από 2 εβδομάδες. Τελικά τον  μετάφεραν σε ένα διάδρομο και κοιμάται εκεί.
7- Ο Ahmet Düzgün Yüksel έχει  πρόβλημα στο στομάχι άλλα εξαιτίας της αναξιοπρεπείς σωματική έρευνας αρνήθηκε να πάει στο νοσοκομείο στις 24 Φεβρουαρίου. Υπάρχει ρίσκο εάν δεν θεραπεύεται η αρρώστια αυτή μπορεί να μετατρέψει σε καρκίνο.
Μαρτίου
1- Ο Ahmet Düzgün Yüksel έχει το κίνδυνο καρκίνου. Στο Κορυδαλλό  μεταφέρθηκε για θεραπεία  άλλα δεν τον έκαναν τίποτα και στις 17 Μάρτιου ξανά τον γύρισαν στην Λάρισα. Εκεί αντιμετώπισε πάλι τα βασανιστήρια γυμνής έρευνας.
2) Ο  Hasan Biber,  ο Mehmet Yayla και ο Cengiz Bayır στις 24 Μάρτιου εξορίστηκαν  από την φυλακή Κορυδαλλού στην Λάρισα. Επέμεναν σε αυτούς για σωματική ερεύνα, τους  μετάφεραν σε ένα ιδικό χώρο  για να μην ακουστεί οι φωνές τους και εκεί τους βασάνισαν για αναξιόπιστη ερεύνα.
 Έκτος από αυτά συνεχίζονται αυθαίρετες συνθήκες και καταπάτηση των δικαιωμάτων.
-Στις φύλακες Κορυδαλλού και στα Ιωάννινα δέχονται ταχυδρομικά  βιβλία και περιοδικά άλλα όχι στις φύλακες Δομοκού και Ναύπλιο. Στα Ιωάννινα δεν δέχονται ούτε τα φαγητά των επισκεπτών παρότι  συμφωνώ με το νόμο αυτό είναι δικαίωμα των κρατούμενων.
-Δεν επέτρεψαν αυθαίρετα την δικηγόρο αυτή που ήρθε από την Τουρκία να επισκεφτεί τους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία αφού είχε επίσημο ταυτότητα δικηγόρου στα τούρκικα-αγγλικά. Εφόσον έχει δικαίωμα κάθε δικηγόρο να επισκεφτεί τους κρατούμενους.
Αυτές οι καταπατήσεις των δικαιωμάτων  και τα βασανιστήρια δεν μπορούν θα γίνουν καθημερινές συνθήκες και δεν μπορούμε να τα συνηθίζουμε. Στις φύλακες Ελλάδος οι κρατούμενοι είναι σε άθλιες συνθήκες .Παράδειγμα στα Ιωάννινα  η δυναμικότητα είναι για 100 άτομα άλλα υπάρχουν 300. Οι κρατούμενοι κοιμούνται στο διάδρομο.
Συμπεριφέρονται στους πολιτικούς κρατούμενους από την Τουρκία  με  πολιτική εχθρότητα δεν εφαρμόζουν ούτε τους νομούς για τα δικαιώματα των κρατούμενων.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις ξελίξεις oagonas.blogspot.gr

You may also like

Comments are closed.