Uncategorized

Това което се случва в Сирия не е народно въстание…

HC-uluslarasi-logoТова което се случва в Сирия не е народно въстание а имериалистическа намеса.

Доказателствата за тази намеса с всеки изминал ден стават все по-очевидни.

Вече почти две години народът на Сирия е жертва на терор. Ако погледнем вестниците и телевизиите на буржоазните медии правителството на Асад упражнява терор и насилие над сирийския народ и заради това народът се бунтува. Народът който иска правата си е атакуван с тежко оръжие от армията на Асад която избива мъже, жени, деца… Асад е диктатор и трябва да се маха!

Както винаги сме казвали, империализмът не се е променил и не е възможно да се скрие истината. И всъщност се стигна дотам, че вече дори и в буржоазната преса някои от фактите се признават. Няма съмнение, че все още цялата истина не се признава и много неща продължават да се крият. Но, дори фактите, които вече бяха принудени да признаят и да коментират, разбиха лъжите за които споменахме по-горе.

В агресията срещу Сирия империализмът използва всичките си възможности. Почти цялата световна преса, телевезии и всички медии са на опашка за лъжлива информация. Ние знаем за натрупания им опит на предаване на неверни новини от предишни примери. Те откриха, че в Ирак Саддам и в Либия Каддафи са диктатори. А сега казват, че Асад е диктатор. Но, окупаторите днес сами признават, че реалната причина за нападението над Ирак са петролните ресурси. Стана ясно, че преди да бъде нападната Либия местните предатели са се договороли с Франция за разпределянето на петрола. В Сирия, искат да докажат че Асад е диктатор като използват кадри заснети по време на окупацията на Ирак. Но не усхпяха. Народът на Сирия се съпротивява, бори се срещу окупаторите и техните наемници.

Пристигналият в страната ни преди 2 седмици министър на външните работи на САЩ Хилъри Клинтън, открито призна за случващото се: планираме за времето след Асад… т.е. онези които воюват срещу Асад не са опозиционерите а САЩ и техните наемници. САЩ управляват, те насочват. А онези които се наричат опозиция са техните наемници. За това империалистите, а не опозицията планират как ще бъде управлявана Сирия. Докато извършва агресията си, империализмът се държи безразсъдно погазвайки международното право. Вече дори и по медиите контролирани от империализма пишат за империалистическата агресия.

 1. Германия с разузнавателните си кораби събира информация и я предава на наемниците.
 2. Англия от разузнавателните си бази в Кипър събира и предава информация на наемниците чрез агентурната си мрежа.
 3. Агентите на ЦРУ в Адана и Хатай решават кои от наемниците да бъдат въоръжени.
 4. Наемниците са въоръжавани от империалистите.
 5. Наемниците – мародери наричани опозиция впрочем получават пари от Катар, Саудитска Арабия и Либия. Най-безсрамно един от тези платени войници казва, че  доходите му са нараснали когато е започнала агресията срещу Сирия.
 6. Империалистическите институции и институциите под техен контрол изпълняват задачата да изолират сирийското правителство, армия и народ.
 7. Империалистическите медии се опитват да прикрият агресията срещу сирийския народ с неврниновини. Жестоките убийства извършвани от наемниците на империализма се представят като извършени от сирийската армия.

 

Но шило в торба не стои. Животът на лъжите се скъси. Защото вече лъжите на империалистическите медии са разобличени. Америка, която пролива кръвта на народите по света беше обявена за защитник на демокрацията. Америка, която е главният виновник за пролятата кръв на близо 250 милиона човека, беше обявена че изнася в другги страни свобода. Заблуждават ни да чакаме суверенитет, свобода, демокрация от Америка. Но Америка преди всичко трябва да отговаря за извършените от нея престъпления. Америка няма право да нарича никого диктатор. Тя самата е враг на народите по света, тя самата смуче тяхната кръв. За съжаление, в страната ни и по света някои хора, организации и държави, се определят като леви, демократи, социалисти и прогресивни по този въпрос подкрепиха Америка. И именно поради това поеха отговорността за убийствата на Америка.

Нищо не се е променило по света. Империализмът не се е променил. Социализмът не се е променил. Борбата на народите и кланетата на империализма не са се променили. Американският империализъм, европейският империализъм вършат своите престъпления. Тук главното което трябва да се разгледа е поведението на левицата. Защо левицата подкрепя империализма? Защо избягва да заеме позиция на фронта срещу империализма? Не вижда ли че становище да не се подкрепя „никоя страна“ като „нито Сам нито Саддам“ придава сили на империализа? Сега когато вече окупаторите на Ирак открито признават реалните си намерения за усвояване на петролните ресурси, левицата как ще обясни своя “неутралитет”? Вече империалистите и техните наемници не се крият. Една жена от наемниците разказва пред журналистите че e обучена в Адана. Една група убийци при нападение срещу граничен пункт на Сирия, където убиват войниците използват джип с четлив надпис на турски език “Alah Korusun” (на турски: да пази Аллах / бп) и това бива публикавано по вестниците. В предаване на живо по телевизията се съобщава на наемниците че радиостанциите са им изпратени от Турция. Какво става? Нали Турция беше приятел на Сирия? Нали Турция не вземаше участие в нападенията срещу Сирия? Напротив. Турция с все сили се мъчи да изпълни възложената и задача от американския империализъм в агресията срещу Сирия. Спомнете си за самолета свален над сирийски води… Първо се съобщи, че самолетът е свален над сирийска земя от сирийските сили, после изявленията се промениха и се каза че самолетът е свален от Сирия над международни води. А след като бяха извадени останките на самолета се каза че самолетът не е свалян. Тогава какво стана? Защо изявленията толкова често и бързо се сменяха? А изявлението на Сирия нито веднъж не се промени. Те съобщиха веднага: самолетът летеше ниско над наша територия и го поразихме със зенитна стрелба.

Дори да разсъждаваме само над следното ще видим истината; какво се случи през последните две години та откриха, че Асад е диктатор? Защо преди това не беше диктатор? Или пък някой натисна копчето и започна оргията на неверни новини? Разбира се че точно това се случи и има стремеж с неверна информация да бъде излъган народът. Политиката на империализма за световно господство е причината за агресията срещу Сирия. Сирия не се подчинява и затова е един лош пример за народите по света и затова трябва да бъде окупирана.

 1. В Сирия няма нито една империалистическа военна база. Докато нашата страна навсякъде е покрита с американски бази, в Сирия няма нито една американска база.
 2. Сирия няма никакви дългове, нито стотинка не дължи на империализма.
 3. В Сирия петролът е народна собственост. Не е обект за експлоатация на империализма.
 4. В Сирия здравето и образованието за народа са безплатни. Целият народ независимо от етнос и религия има равни права да използва тези продобивки.
 5. В Сирия няма империалистически монополисти. Никакви империалистически фирми не могат да въртят търговия там.
 6. Сирия е светска държава. В противовес с лъжите на премиера Ердоган, в Сирия хората от различни вероизповедания живеят заедно и братски. Забранено е хората да се разпитват един друг за вярата си. За всяка религия местата за поклонение ги отваря държавата.
 7. В Сирия има местни народни организации и тези народни организации сами решават какво да правят (организациите самоопределят своето бъдеще).
 8. До преди време в Сирия нямаше пропаст между ниски и високи доходи. Там няма символите на големите богатства като луксозни вили, небостъргачи. По улиците няма луксозни автомобили. В Сирия делят немотията но не гладуват.

 

Няма съмнение че империализмът няма да признае истинските причини за агресията срещу Сирия така открито както ги посочихме по-горе. Поне за сега не… засега трябва да лъже че Асад е диктатор, че измъчва народа си!

Правителството и народът в Сирия ясно показаха, че искат мир в страната. Правителството остана вярно на т.н. план на Аннан, изготвен от ООН. Прие наблюдателите на ООН в страната си и позволи да изпълняват контрол. Точно тогава нападенията на империалистическите наемници нарастнаха и навсякъде почнаха да избухват бомби. Тогава леко срамежливо и не съвсем настоятелно беше отправен призив към наемниците и към Сирийското ръководство да спрат нападенята. Защо? Не знаеха ли кой извършва нападенията? Империализмът безгранично подкрепи своите наемници и им създаде условия да извършват нападения. Америка и ЕС нямат намерение да намерят мирно решение на случващото се в Сирия. Тяхната главна цел е да окупират Сирия. За това се преструват, че не виждат жестоките убийства извършени от техните наемници.

С месеци наред пропагандираха в полза на своите наемниици. Уж правели демократични протести, че митингите им били мирни и т.н. Но вече имаме кадри, които дори буржоазните медии не могат да скрият и ги излъчват.

 

Предателите / наемници изхвърлят от покрива на пощата служителите!

Наемниците режат главата на заловен от тях войник!

Ето ги вашите демократи. Но впрочем вие много добре познавате тази сган от главорези и техните престъпления. Ние имаме много повече кадри от онези които излъчвате, но вие тях не ги показвате, защо? Може ли да твърдите че тези кадри не са истина? Елате заедно да ги разследваме. До днес колко човека бяха убити от наемниците? Защо бяха убити тези хора? Хората бяха убити заради вероизповеданията си. Християните, евреите, алиитите само заради вярата си бяха убити. Деца и жени бяха разкъсани от бомбите. Заловените от вашите наемници хора бяха подложени на жестоки мъчения. Разпаряха кореми, рязаха глави, вадиха очи, пръскаха мозъци… имаме всички кадри. Излъчвайте ги!

Но империалистическите медии не биха ги публикували. Те са гласът на собственика им и за тях няма нещо наречено свобода на словото. Те с неверните новини от една страна искат да прикрият жестоките убийства в Сирия, и от друга страна да изолират сирийския народ.

 

ПРЕДУПРЕЖДАВАМЕ:

Спрете да лъжете. Сперете да излъчвате невярна информация. Не цапайте ръцете си с кръвта на народите. Благодаренире на излъчените лъжливи новини в Ирак бяха убити 1 милион 800 хиляди души. Сега същото искате да направят и в Сирия. Не ставайте част от това!

 

Сирийският народ се съпротивява. Патриотичният сирийски народ се съпротивява и воюва не само за своята родина но и за другите народи по света. Ние знаем, че Сирия не е последната, наред има и други страни. Има Иран, Северна Корея, Куба, Венецуелла, има организации непрекланящи глава пред империализма. И затова съпротивата на сирийския народ е на всички ни. Сирийският народ и за нас се жертва. Трябва с всички свои сили да сме до тях. Както империализмът напада с обединени сили, така и ние трябва с всички сили и методи да се изправим пред империалистическата агресия и да покажем солидарността си на сирийския народ.

Ясен е законът на историята: който не се бори – загива, последната дума казват тези които се борят!

 

Народен Фронт

Комитет по международните отношения

23 Август 2012

You may also like

Comments are closed.