Uncategorized

Η επαναστατική συνηγορία είναι τιμή μας

HALKIN HUKUK BÜROSU

ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 Δήλωση υπ’ αρίθμ. 374/21.01.2013

 Η επαναστατική συνηγορία είναι τιμή μας

Το Νομικού Γραφείου του Λαού είναι ένα σχολείο το οποίο καταδεικνύει την έννοια της επαναστατικής συνηγορίας. Το Νομικού Γραφείου του Λαού θεσμοθετήθηκε κατά τη διάρκεια των δικών του Devrimci-Sol. Στην απρόσκοπτη 24χρονη αγωνιστική του ιστορία δεν αποδέχθηκε ούτε μία φορά το status quo, το οποίο επιβλήθηκε στους δικηγόρους.

Πάντοτε αγωνιζόταν για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη. Ο Fuat Erdogan ο οποίος σηματοδότησε το δρόμο μας με τις αξίες και την κατανόηση της επαναστατικής συνηγορίας, σκοτώθηκε γι αυτό το λόγο. Το σχολείο μας είναι η καθημερινότητά μας και η ιστορία που έχουμε δημιουργήσει. Ούτε οι σφαίρες σας, οι οποίες στόχο είχαν τους επαναστατικούς δικηγόρους όπως ο Fuat Erdogan, ούτε τα τσεκούρια σας, που τα χρησιμοποιήσατε για να σπάσετε τις πόρτες μας, ούτε τα τουφέκια σας που έβαλαν εναντίον μας πισώπλατα ή οι καταδίκες σας σε φυλάκιση μπορούν να καταστρέψουν αυτή την ιστορία. Αντιθέτως, όλες αυτές οι επιθέσεις είναι η απόδειξη, ότι βαδίζουμε σωστά το δρόμο μας.

Ο «επαναστατικός» δεν είναι ένας απλός τίτλος για τους δικηγόρους μας στο Νομικού Γραφείου του Λαού, είναι η ταυτότητά τους. Είναι επίσης αυτή ακριβώς η ταυτότητα η οποία μας δίνει τη δύναμη να παλεύουμε ενάντια στο φασιστικό νόμο, γεγονός που αιτιολογεί τη δημιουργία νέων παραδόσεων και τιμά την απρόσκοπτη συνέχιση του αγώνα μας.

Δεν αυτό-περιοριστήκαμε ποτέ από τα «όρια» που χαράχτηκαν για τους δικηγόρους ή από τις νόρμες, οι οποίες αποφασίστηκαν προκειμένου να τους καταστήσουν «εργαλεία» των δικαστικών μηχανισμών.

Πάντα αρνούμασταν την ταυτότητα αυτού του Δικηγόρου, ο οποίος παραμένει σιωπηλός απέναντι στους αντιδραστικούς νόμους του ΑΚΡ, στα δικαστήρια, που στόχο έχουν την παράδοση των ανθρώπων, στα αυθαίρετα και προγραμμένα μέτρα, στις εκτελέσεις και τα βασανιστήρια που περιορίζουν τον αγώνα των ανθρώπων για το δίκαιο και τη δικαιοσύνη με τις «αφηρημένες» συζητήσεις εντός των δικαστηρίων.

Ένας από τους Δικηγόρους μας, ο Behic Asci, ξεκίνησε απεργία πείνας για τα δικαιώματα των πελατών του, όταν ο νόμος έγινε ανεπαρκής, η οποία διήρκησε 293 ημέρες. Πολύ περισσότερο από τα γραφεία μας, οι δικηγόροι μας είναι παρόντες στις φυλακές, στις φτωχές γειτονιές και στο πλευρό εργατών και μαθητών όπου υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους.

Η επίθεση στο ΑΚΡ είναι μια νέα επίθεση προκειμένου να παραδοθεί αυτή η επαναστατική ταυτότητα.
Η επιχείρηση ενάντια στο Νομικού Γραφείου του Λαού και στην Ένωση των Προοδευτικών Δικηγόρων τη νύχτα της 18/1/2013, κατά τη διάρκεια της οποίας καταστράφηκαν οι πόρτες, τα μετέπειτα βασανιστήρια των συλληφθέντων στα αρχηγεία της αστυνομίας, η επίθεση και η αδιαλλαξία στην αίθουσα του δικαστηρίου, είναι τα τελευταία παραδείγματα ενός εξελισσόμενου φασισμού στην Τουρκία.  Αυτή η κατάσταση είναι η αιτία ύπαρξης της επαναστατικής συνηγορίας.

Σήμερα, που ανακοινώθηκε η ποινή φυλάκισης για τους δικηγόρους, αναπτύσσεται στο λιμάνι του Iskenderun, η εγκατάσταση των «Πατριωτικών» πυραύλων στη χώρα μας από το ΝΑΤΟ ενάντια στους ανθρώπους της Μέσης Ανατολής.

Η σύλληψη των επαναστατικών συνηγόρων έγινε μέσα σε μία πολεμική ατμόσφαιρα, όπου ο Πρωθυπουργός δήλωσε περίπου ότι «Η Τουρκία είναι έτοιμη για πόλεμο».

Και είναι σίγουρο ότι όσο η συνεργασία και η εκμετάλλευση της κυβέρνησης του ΑΚP αυξάνεται, τόσο θα αυξάνεται και η τυραννία. Αυτή η τυραννία έχει διεθνοποιημένη δικαιοδοσία και νόμους. Εξαρτάται από εμάς, να την ανακαλύψουμε και να την πολεμήσουμε.

Αγαπητοί συνάδελφοι, οι δικηγόροι του γραφείου μας, Taylan Tanay (Πρόεδρος του Τομέα του CHD* στην Κων/πολη), Barkin Timtik, Ebru Timtik, Günay Dag, Selcuk Kozagacli (επικεφαλής του CHD), Betül Vangolu Kozagacli (πρόεδρος του Γραφείου του  CHD στην Άγκυρα), Naciye Demir, Sükriye Erden και το μέλος του προσωπικού της CHD στο Γραφείο της Κων/πολης Güclü Sevimli, φυλακίστηκαν.

 Αυτές οι συλλήψεις καταδεικνύουν τις επερχόμενες επιθέσεις εναντίον των ανθρώπων. Η ευθύνη που μας δόθηκε από την ιστορία είναι,

Να αρνηθούμε το τύπο του συμβιβασμένου Δικηγόρου και να υπερνικήσουμε τα τείχη, πίσω από τα οποία θέλουν να μας κλειδώσουν.

Ας ενισχύσουμε την παράδοση της επαναστατικής συνηγορίας.

Είμαστε θυμωμένοι, ο θυμός μας θα μας δώσει τη δύναμη να πάρουμε τους φίλους μας από τα χέρια της τυραννίας.

Παρόλ’ αυτά, υποσχεθήκαμε ότι ο θυμός μας θα απαιτήσουμε να ληφθεί υπόψη. Η συνεργαζόμενη κυβέρνηση του ΑΚΡ δεν μπορεί να μας καταβάλει.

Να ζήσει η παράδοση των επαναστατικών συνηγόρων.

Να ζήσουν οι δικηγόροι μας, που συνεχίζουν τον αγώνα για τιμή και δικαιοσύνη.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε δίκιο, και θα νικήσουμε.

 

* CHD: Σύλλογοι Προοδευτικών Δικηγόρων

HALKIN HUKUK BUROSU 

ΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

 

You may also like

Comments are closed.