Uncategorized

В Сирия и в Хатай онези които нападат народа са…

Декларация № 2
Дата: 27 Август 2012

В Сирия и в Хатай онези които нападат народа са империалистите и техните слуги от ПСР*

Продължава империалистическата агресия срещу Сирия. Чрез въоръжените от тях наемници империалистите се стремят да накарат Сирия да се предаде. Искат да свалят Асад и режима на БААС. Защото Сирия е пречка пред империалистическата им политика. Защото Сирия не предава независимостта и земята си на империализма. Защото в Сирия няма империалистически военни бази, пративоракетни радари, войници и агенти. Защото сирийската земя е затворена за полетите на самолетите на ЦРУ към центровете за изтезания и за самолетите бомбардиращи съседните народи. Затова трябва да бъде свален режимът. Но империализмът не може да се справи сам и затова използва марионетки. ПСР отдавна е готова доброволно да изпълнява тази задача. Също както ДП (DP- Demokrat Parti / Демократична Партия: партията която е на власт при приемането на Турция за страна членка на НАТО, когато Турция изпраща свои войници срещу КНДР по времше на войната в Корея / бп), изпрати 4 500 войници на смърт, така и ПСР превърна страната ни в база за агресия и военен щаб на империализма. Защо? За да чуе БРАВО от устата на господарите си империалисти. И очакваното браво получиха през изминалите дни от външния министър на САЩ Х.Клинтън.

ПСР не си признава открито че участва в империалистическата агресия. Опитва се да скрие ролята си в нападенията над Сирия, но истината излиза наяве:

 • Наемниците нападащи Сирия се базират и нахлуват в Сирия от Турция.
 • Оръжие за наемниците се изпраща от турска територия. Дори танкове, зенитни оръжия и всякакви други оръжия се изпращат на наемниците от Турция.
 • Министерството на здравеопазването отрича (а и без това не очакваме да приеме) но дори линейките се използват за изпращането на оръжие за наемниците. И по тази тема министерството на здравеопазването трябва да изясни едно твърдение: вярно ли е че една линейка, която отишла в Сирия, претърпяла катастрофа и оръжията в нея са се разпръснали на пътя?
 • В едно видео разпространено по интернет страниците на вестниците ни, миналата седмица, видяхме че наемниците които убиваха сирийски войници говореха на турски език. От кога сирийските наемници проговориха на турски?
 • В едно друго видео и в снимка, публикувано във в. „Yurt“, на джип използвано при нападение от наемници срещу полицейски участък в Сирия, се вижда че пише “Alah Korusun” (на турски: да пази Аллах / бп). От кога в Сирия се използват превозни средства с турски номер и надпис?
 • Агентите на турските разузнавателни сили и офицерите на турската армия участват ли в бойни действия срещу сирийската армия?
 • Има ли агенти на турските служби заловени от сирийската армия?
 • В Сирия има ли заловени в сраженията агенти и офицери от Турция?
 • Къде в страната ни се обучават наемниците изпращани в Сирия? Това, което от пресата научаваме е че те се обучават в Хатай, Яйладагъ, Адана, Истанбул и Анкара.
 • Друго доказателство за слугуването на империализма на ПСР е лагера на турска територия където се намират дезертиралите от сирийската армия наемници на империализма. Там не беше допуснат дори депутат от Републиканската народна партия. Защо? Ние още от миналото знаем, не ви разрешават да влизате базите на империализма на наша територия без позволение. На базата в Инджирлик вашият началник на Генералния щаб, вашият министър и премиер не могат да влязат без разрешение.
 • Защо скривате жестоките убийства извършвани от наемниците на империализма в Сирия, а свещенното право на сирийския народ и армия да защитят родината си наричате агресия? Дейността на сирийската армия за защита на собствената си страна си от наемниците идващи от Турция медиите наричат агресия. Защо агресия? Сирийската армия е нападнала някоя друга държава и град ли или се бори срещу наемниците нападнали страната ѝ? Империализмът смята,че има право да напада където пожелае и  никой не трябва да оказва съпротива. Но забравя че съпротивата и защитата на родината е свещенно право на народите! Самите народи са създали и защитавали с цената на всичко това свое свещенно право!
 • Провокациите и нападенията на империализма и ПСР и в Сирия и в Хатай продължават. Населението на Хатай, което досега нямаше икакви проблеми въпреки, че там живеят хора от различни националности и религии, вече изпитва несигурност. Терористите с подкрепата на ПСР заплашват мирния живот на хората. Наемниците разположили се в Хатай, които наричат себе си бежанци, нападат и безпокоят населението на Хатай. Спомнете си: през това лято по време на сватбено тържество наемници от Либия бяха тормозили жените и бяха пребити от хората, а турската полиция дори без да ги арестува ги освободи. И беше направено изявление „нищо не може да направим, има заповед от външното министерство на Турция“. И се обясняваше, че либийците били на почивка у нас. А те бяха наемници и бяха доведени в нашата страна от ПСР и САЩ. Ето такъв е моралът на управниците в страната ни…
 • На тези наемници бяха предоставени всички възножности на нашата държава. Вече населението на Хатай почти не може да посещава болниците. Защото тези наемници имат предимство там. Същото е и в Истанбул. В Истанбул, наемниците от Либия се лекуват в луксозни частни болници с наши държавни пари.
 • На наемниците които се намират в страната ни е позволено да вършат престъпления. Тези наемници заплашват алевитите в страната ни с думите „ще дойде и вашият ред“.  А турската полиция нищо не прави. Според полицията, в Хатай цари мир и спокойствие. Кого лъжете? Същата полиция която веднага изпълва улиците с всичките свои оръжия, когато хората протестират за да защитят своите права, къде изчезна сега? Защо контролът над цял един град е оставен на бандитите наемници? Кой пази тези бандити?
 • Вече наемниците съвсем открито заявяват, че се обучават в Турция. Една жена, дала интервю в един вестник заявява че е преминала много сложно обучение в Адана. Пак в предаване на живо по NTV се излъчва как изпратените от Турция радиостанции се раздават на наемниците.
 • Агентите на ЦРУ, настанили се в Хатай и Адана, избират наемниците които да въоръжат и обучат.
 • За воюващите в Сирия наемници получават информация от разузнавателните средства на Германия, Англия и САЩ.
 • В Турция, в Истанбул и Анкара, наемниците директно биват обучавани от съветници от Англия и САЩ. Кои са тези съветници? За какво съветват? Защо това се крияе от народа?
 • Впрочем дори когато се погледне коалицията, която воюва срещу Сирия всичко става ясно. Наемните войници пристигнали от Саудитска Арабия, Катар, Либия и Чечения, също така и членове на Ал-Кайда, всички те воюват за империализма. А финансирането се осъществява от Катар и Саудитска Арабия. Тези държави, ръка за ръка са тръгнали да освобождават сирийския народ! Кого мислите, че мамите? Държава като Саудитска Арабия: в която жената дори не се приема за човек, където цялата държава е превърната във военна база на САЩ, където целият народ е подложен на репресии, и всеки опит за организиране на защита на най-малкото право е потушаван с проливане на кръв, където жените нямат дори свободата да се борят за право на шофиране, тази държава ли ще освободи Сирия? Как ще я освободи? Саудитска Арабия първо да освободи себе си и своя народ. Либийците коите срещу петрол продадоха страната си на Франция ли ще освободят Сирия? Саудитска Арабия и Катар където всяка религия освен суннитската вяра е забранена и е причина за смъртна присъда не могат да освободят Сирия, където всички хора от най-различни религии живеят заедно по братски. Саудитска Арабия, чиято територия е пълна с военните бази на САЩ и всяко оръжие ѝ се предоставя от САЩ и Израел, не може да освобождава Сирия.

НАРОДЕ

Тази война не е наша война. Тази война е следствие на империалистическата политика. Главното оръжие на империализма срещу народите е „разделяй-владей“. Искаха в Сирия да разпалят сблъсък между религиите. Не успяха. Агресията им се сблъска със съпротивата на сирийския народ. Там няма сблъсъци между суннити и алевити. Искат религиозните ни различия да превърнат в причина за агресия. Врагът на алевитите е империализмът а не сунитите. Не сунитите искат да убиват алевитите, а това го желае империализмът и неговите наемници. Хората със суннитска вяра не бива да позволят да бъдат използвани. Врагът ни е общ. Суннтският ни народ също както и алевитите са експлоатирани и убивани. Днес в Сирия не само алевитите, християните или евреите са нападани, сунитите, които не се подчиняват на наемниците също биват жестоко убивани. Империализмът няма религия и вяра. Господът на империалистите са парите. Те се прекланят само пред парите и заради тях извършат всякакви престъпления. Не им мига окото когато убиват милиони.

НАРОДЕ

Своите проблеми можем само ние сами да решим. Империализмът не може да реши и не решава проблемите ни. Той е загрижен само за своите интереси. А интересите на народите и империализма не са еднакви те са противоположни. Да търсим решението на проблемите си от империализма означава сами да се мамим. Да не позволяваме на империализма да увеличава експлоатацията си като ни кара да се бием един с друг. Няма сблъсък между алевити и сунити, има империалистическа агресия в Сирия. Гневът и протестът ни трябва да е насочен срещу империализма.

Народен Фронт

Комитет по международните отношения

 * ПСР: Партия на справедливостта и развитието начело с Реджеп Таип Ердоган, премиер на Турция. (бп)

You may also like

Comments are closed.